Oplossen van electrische storingen

“Hij doet het niet”
Omschrijving


Elektrotechnische storingen van machines duiden en oplossen, een tijdelijke pleister of blijvend duurzaam. Van enkel diagnose en een reparatieadvies wat de klant op eigen kracht uitrolt tot aan volledige service. Het doel is altijd om de productiecapaciteit voorspelbaar te herstellen.

werkwijze


Voor de aanpak van een storing is er een heldere klacht nodig. Meestal wordt deze samen met de operator geformuleerd. Storingzoeken is bevestigen van deelfunctionaliteit en tegelijkertijd observeren van afwijkend gedrag. Ik probeer altijd mijn klanten telefonisch te helpen om de storing zelf op te lossen.
De oplossing vind ik vaak in het verhaal van het dagelijks gebruik.

Kosten


Het storingstarief is EUR 80,– per uur en start op het moment van de reis naar de locatie en eindigt op het moment van vertrekken van de locatie. Dit tarief geld voor werkdagen, consignatie in het weekend of ‘s nachts is mogelijk in overleg.

Schematics & Harness design

Van losse eindjes naar definitie
werkwijze


Het ontwerp van schema’s en draadbomen wordt met een door de klant gekozen applicatie vastgelegd. De voorkeur gaat uit naar Arcadia Cadonix voor (automotive) draadbomen.
Voor industriële toepassing is IGE See -electrical een betere keuze. Ook met Dassault Solidworks ben ik bekend.

Vervolg


De bouw van de elektrische installatie of draadboom kan uitgevoerd worden op locatie, Dit heeft heeft de voorkeur bij prototypes in een innovatie omgeving. Deze stap kan ook overgeslagen worden door meteen een producent aan te spreken voor een enkelstuks fabricage voor beoordeling. Hiervoor heb ik contacten heb ik contacten in binnen- en buitenland.

Prototyping

Van definitie naar echt
Omschrijving


Een prototype is tastbaar product wat aantoont dat het product met al zijn eigenschappen bestaat.
In theorie kunnen we een prototype testen laten ondergaan waarmee al rekening is gehouden tijdens het ontwerp. In de praktijk leren we vooral over nieuwe eigenschappen die niet zijn voorzien.

Werkwijze


Conceptueel werken; weet wat je wilt is de naam van de bezigheid.
Als de duidelijkheid er niet is dan moet het worden gemaakt.
Het is verleidelijk vanuit niets zelf te gaan fabriceren. Als de kennis en mogelijkheden er zijn om het prototype (deels) binnenshuis voort te brengen kan dit aantrekkelijk zijn.
Gebruik maken van beproefde deelsystemen of jarenlange ervaring van een leverancier/partner kan van onschatbare waarde zijn.

Product development

Wat niet is, kan worden
Omschrijving


Productontwikkeling is het bouwen van een definitie die nog niet bestaat. Doordat de opties in ontwerpbeslissingen en daarmee beïnvloede verbanden tussen productaspecten eindeloos zijn, is dit werkveld veelzijdig.
Ik raad mijn klanten aan om een ontwerp model-proces te hanteren. Een sterk begin is een valideerbaar programma van eisen van eigenschappen die het product in ieder geval bezit. Een dergelijk kader geeft richting aan het proces en brengt stakeholders op in lijn.

Werkwijze


De basis om tot een goed ontwerp te komen is opstellen welke aspecten een product
wel bezit, Dit kan bijvoorbeeld in een programma van eisen en een visie. Door dit te formuleren in tegenwoordige tijd is het product meer voorstelbaar en actueel. Door de zaken eenduidig te stellen en in vroeg stadium te overleggen met stakeholders voorkomt dit een kreet zoals”zo had ik het niet bedoeld” en daarmee een verlies van middelen en tijd.

Vervolg


Bij een complex product is het raadzaam dit op te delen in verschillende deelgebieden. Het bedenken van verschillende (deel)oplossingen stimuleert het genereren van een verscheidenheid aan oplossingen. Het maken van een quick en dirty voorstelling van het product helpt om onvoorzienigheid naar voren te halen en het product te actualiseren in het team wat hieraan werkt. Wijzigingen in het programma van eisen door voortschrijdend inzicht zijn zeker mogelijk, soms noodzakelijk. Het nemen van ontwerpbeslissingen en de redenering hierachter is afhankelijk van veel factoren: organisatie, complexiteit, oplage, time to market, risicoaanvaarding enzovoort.
Last but not least: Geen ontwerpproces is hetzelfde.